Sunday, January 3, 2016

Day 5........ Engelberg to Paris

Selesai sarapan pagi, kami check out dari hotel central. Hari ini kami akan bertolak ke bandar paris. Jarak di antaranya ialah 664km. Nampaknya kena satu hari duduk dalam bas. Sebelum bas bertolak, kami sempat merayau di sekitar hotel...snow makin tebal..anak-anak ambil peluang bermain lagi. Kelak di Paris tak kan jumpa snow lagi.








Perjalanan yang panjang memang membosankan. Sesekali tour leader memainkan movie dalam bas..selebihnya masa banyak untuk menikmati pemandangan di kiri kanan jalan . Bila mata penat so tidur saja yang mampu di buat.

sayu je rasa meninggalkan Engelberg ni

ambik gambar dari dalam bas

salji putih di luar

singgah makan tengahari...tiada halal restoren di sini , kami makan roti gardenia yang dibekal dari rumah untuk alas perut.

Di sinilah tempat persinggahan kami on the way ke bandar paris.

masa ni ramai Polis dalam kedai tu, maklum sajalah selepas tragedi pengeboman di Paris, langkah berjaga-jaga diperketatkan.


ternampak istana lama dari jauh...tak tahu siapa pemiliknya.


Inilah hotel kami di paris.  2 malam di sini.

Hotel Novotel Massy Palaiseau


Malam ini, selesai makan malam, kami semua tidur awal..walaupun tidak melawat ke sana- sini sebab satu hari duduk dalam bas, namun kepenatan tetap terasa. Inshaallah, esok ada lawatan yang lebih menarik.. 

Eifel Tower...mutunggu aku datang hehehe.




1 comment:

  1. Hello!
    Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete