Monday, November 17, 2014

Hari Anugerah Cemerlang

Walaupun majlis bermula pukul 8, Akmal kena hantar awal kat sekolahnya. Jarak rumah dan sekolah dekat saja so saya balik semula ke rumah menguruskan kerja-kerja surirumah yang tak siap lagi. Dekat-dekat jam 8 baru nak pergi. Alone lagi..as usual... Ayah akmal masih kerja di luar negara.


Alhamdulillah Akmal dapat anugerah pelajar terbaik subjek Bahasa Inggeris  untuk tahun 1.

Sukanya dia... tahun depan kena kerja keras lagi..kena kurangkan menonton rancangan kartun..



Bun / Dinner Rolls

Assalamualaikum,

Belajar buat bun pulak... bun kosong dan bun berinti kelapa...Doh dibuat dalam bread maker sehingga ia kembang... Dah kembang baru bawa keluar dan uli...try buat macam-macam bentuk..tu pun belajar dari you tube...Alhamdulillah bun menjadi..lembut dan gebu..yang best anak-anak suka makan.

lepas keluar dari bread maker.


sebelum bakar kena biar 50 minit.

Bakar dalam oven pada suhu 190'C selama 15 minit.

Macam-macam bentuk hehehe... yang berpintal tu anak-anak kata macam tocang rambut elsa dalam Frozen.hihihi..

Yang bulat-bulat ni inti kelapa.


Taraaa   :)


sedap makan panas-panas..