Tuesday, November 25, 2014

JALAN-JALAN HUJUNG MINGGU

Cuti sekolah sudah pun bermula, so dapatlah bawa anak-anak pergi jalan-jalan . Minggu ni cadangnya nak cari sweater, sarung tangan dan stokin anak-anak untuk persediaan ke Tokyo  kelak. So Pilihan jalan mall yang hendak di tuju ialah The Mines.


My girls posing  :)

Bukan Panda betul belakang tu..








Dapat sweater baru dari universal traveller

SUKA SUKI WITH MY GIRLS..




Majlis Iftifal Kafa Putra Putrajaya

Tarikh: 20-11-2014
Tempat : Kafa Putra surau al-Muhajirin
Masa: 8.00 malam


Terima kasih kepada tenaga pengajar para ustaz dan ustazah yang telah memberi tunjur ajar,nasihat dan teguran kepada anak-anak saya. Alya, Asma dan Akmal semuanya menimba ilmu di kafa Putra ini.

Alya menerima hadiah untuk pecapaian UPKK 8A tahun lepas

Tahniah dear Alya

kenangan bersama kawan-kawan

Monday, November 17, 2014

Hari Anugerah Cemerlang

Walaupun majlis bermula pukul 8, Akmal kena hantar awal kat sekolahnya. Jarak rumah dan sekolah dekat saja so saya balik semula ke rumah menguruskan kerja-kerja surirumah yang tak siap lagi. Dekat-dekat jam 8 baru nak pergi. Alone lagi..as usual... Ayah akmal masih kerja di luar negara.


Alhamdulillah Akmal dapat anugerah pelajar terbaik subjek Bahasa Inggeris  untuk tahun 1.

Sukanya dia... tahun depan kena kerja keras lagi..kena kurangkan menonton rancangan kartun..



Bun / Dinner Rolls

Assalamualaikum,

Belajar buat bun pulak... bun kosong dan bun berinti kelapa...Doh dibuat dalam bread maker sehingga ia kembang... Dah kembang baru bawa keluar dan uli...try buat macam-macam bentuk..tu pun belajar dari you tube...Alhamdulillah bun menjadi..lembut dan gebu..yang best anak-anak suka makan.

lepas keluar dari bread maker.


sebelum bakar kena biar 50 minit.

Bakar dalam oven pada suhu 190'C selama 15 minit.

Macam-macam bentuk hehehe... yang berpintal tu anak-anak kata macam tocang rambut elsa dalam Frozen.hihihi..

Yang bulat-bulat ni inti kelapa.


Taraaa   :)


sedap makan panas-panas..











Sunday, November 16, 2014

Big Hero 6

Petang minggu.
Tunaikan hajat anak-anak hendak menonton Big Hero 6






Alya,Asma & Akmal happy.
They happy...me happy too.

Good Night...harap malam ni takde yang mengigau panggil baymax.. :)

My Bread Maker


Bread maker jenama Panasonic..
Sebelum beli bread maker... hari-hari menonton kat you tube..betapa mudahnya jika ada benda ni...akhirnya saya memilikinya.
Terima kasih banyak-banyak to Encik Suami yang membelikannya...like it very much.


 campak je semua bahan dalam tu...(buku manual ada..and you have to follow all the steps)
Set menu ikut mana satu resepi yang kita pilih.



Taraaaaa... :)


Kembang dengan cantik nya...

so gebu ...



Sukati nak potong besar mana..kecik besar, nipis or tebal..
ready to eat.

Sekian.. 









I'm Back...

Assalamualaikum.

Rupanya sudah setahun lebih blog ini tidak di update. Apa yang sudah berlalu, biarlah ia berlalu. Biarlah tersimpan kemas di lipatan memori.
Hari ini dan hari-hari seterusnya biarlah bermula dengan cerita baru.


Life Goes On...
And Happy Weekend Everyone