Thursday, November 3, 2011

Berubah fikiran...

Assalamualaikum dan salam sejahtera.Semoga kalian semua ceria-ceria selalu dan dirahmati Allah SWT.
Hari ni saya berada di rumah baru dalam Putrajaya ni, tapi bukan berpindah masuk..Saya masih menginap di Pullman service apartmen..rasa tak sabar-sabar nak pindah masuk rumah sendiri, sebabnya saya rasa bosan duduk dalam apartmen . serba serbi rasa terkongkong...tapi buat masa ni kena tahan dululah..harap-harap kerja renovation tak ambil masa yang lama.
Saya ni sedang tunggu suami buat kerja...dia sedang pasang lampu kat luar dan dalam rumah. Sekurang-kurangnya dapat menjimatkan kos daripada memanggil kontraktor luar install untuk rumah kita. Cuma untuk bahagian yang agak sukar yang melibatkan tarik wayar sana sini je yang kena serah pada kontraktor.

Cerita pasal berubah fikiran ni...ianya berkisar dengan dapur saya. Sebelum ini saya bercadang hendak menggunakan khidmat CLS kitchen membuat dapur untuk saya. Tetapi entah macam mana sewaktu pergi ke Exhibition HomeDec minggu lalu di KLCC, saya dan suami ternampak Defuro..German Style Kitchen. Kami berdua terus terpikat dengan design dan kualiti yang digunakan. Dan yang lebih menarik, harga semasa exhibition adalah jauh lebih murah dari harga sebenar.
Selepas membuat sedikit payment untuk lock exhibition price, pihak Defuro akan datang ke rumah untuk mengambil sukatan area dapur yang hendak diletakkan kitchen cabinet.Sama seperti design yang lalu,cuma material yang digunakan lebih berkualiti.


material highgloss dan black galaxy table top.



Lukisan yang dihasilkan oleh pihak Defuro setelah berbincang dengan saya sendiri kedudukan kitchen appliances.


Dapur impian mama..black and white.



Lampu atas postbox...dah siap pasang .Kan jimat kos kalau suami sendiri boleh buat.


Lampu dinding luar...it's more to modern light design..simple..selari dengan konsep rumah yang saya inginkan .

Rumah baru inilah saya membuatkan jadual saya agak padat setiap hari. Hujung minggu pulak dihabiskan dengan berada di exhibition,kalau ada..
Kalau takde, kami pergi dari satu kedai ke satu kedai untuk servay barangan dan membandingkan harga...kualiti yang sama tapi harga berbeza...memang agak mengambil masa lah sedikit. Lebih-lebih lagi bila suami dah pergi kerja kelak, sayalah yang akan berurusan dengan manusia-manusia yang terlibat dalam renovation. Handing over semua kerja dan rundingan antara suami dengan kontraktor...fuhhh..have to face it..

What's a busy day.....

- Posted using BlogPress from my iPad