Thursday, November 24, 2011

Hari Anugerah Cemerlang

Yang bulat tak kan datang bergolek, dan yang pipih tak mungkin akan datang melayang,melainkan semuanya atas usaha gigih tanpa mengenal jemu dan lelah.Justeru di atas kejayaan ini,mereka dirai dan diberi anugerah.

Seperti kebiasaan di setiap hujung tahun hampir semua sekolah akan mengadakan majlis Anugerah Cemerlang untuk meraikan pelajar-pelajar yang berjaya dalam pelajaran masing-masing.Di sekolah anak saya juga tidak ketinggalan,biarpun majlis hanya diadakan di dataran perhimpunan biasa tanpa dewan yang gilang gemilang namun ia cukup bermakna bagi pelajar dan ibubapa yang hadir.

Syukur Alhamdulillah, tahun ini kedua puteri saya berjaya . Biarpun mereka baru berpindah masuk ke sekolah ini pada bulan ogos yang lalu,namun mereka mampu memberi saingan yang hebat. Saya selalu katakan pada mereka,buktikan yang anak Sarawak juga boleh berjaya di tempat orang.Alhamdulillah, Alya berjaya mendapat tempat pertama di dalam kelasnya dan mendapat peratusan tertinggi untuk keseluruhan tahun 3 dan dengan keputusan ini menempatkan dia duduk di kelas pertama Al-Biruni pada tahun hadapan dalam tahun 4.
Manakala Asma pulak berjaya merangkul tempat ketiga di dalam kelasnya dan berjaya melonjak naik ke kelas kedua tahun 3 Balsam pada tahun hadapan.


Persembahan pembukaan dari kanak-kanak pra sekolah.


Asma menerima hadiah untuk tempat ketiga di dalam kelasnya. Tahun hadapan kena kerja keras lagi...InsyaAllah you can do it dear.


Alya berjaya mendapat tempat pertama..


Persembahan English Action Song.


Asma sekali lagi naik ke pentas untuk menerima anugerah tempat ketiga di dalam kelas Kafa sekaligus mendapat matapelajaran terbaik untuk Ulum Syariah dan Bahasa Arab.

Tahniah untuk kedua puteriku.


Bersama mereka...dan InsyaAllah saya akan sentiasa bersama mereka.Peluang menjadi surirumah sepenuh masa kini tidak akan saya persiakan.Menjaga mereka dan mengurus jadual belajar dan aktiviti mereka adalah keutamaan saya.

Senyuman kegembiraan namun bukan beerti ia berhenti di sini...tahun-tahun hadapan pasti akan memberi cabaran yang hebat kepada mereka. Teruskan usahamu,InsyaAllah dengan usaha gigih serta berdoa pada Allah SWT dan mengharap dariNya pasti akan memberi kejayaan yang cemerlang.

No comments:

Post a Comment