Saturday, October 15, 2011

Dapur impian

Bukan mudah hendak merealisasikan impian,segalanya bermula dengan angan-angan.Angan-angan ingin memiliki dapur design dari diri sendiri...design pulak berpandukan keperluan yang digunakan...saya ceritakan dan tunjuk lakaran dapur kepada Jason dari CLS Kitchen dan Jason pun melukis dalam gambaran 3D kepada saya.Rasanya ini sudah memadai bagi saya.

Bila bakal berpindah ke rumah baru,banyak juga keperluan yang hendak dibeli. Barang-barang yang dibawa dari Miri masih ada jadi ini memberi peluang untuk berjimat dan wang boleh digunakan untuk perkara lain.

Apa pun kerja-kerja renovation rumah masih belum dijalankan,jadi untuk segera melihat dapur ini secara nyata mengambil masa yang lama. Kata kontarktor tu mungkin 2 bulan yang diperlukan untuk kerja-kerja ubahsuai dalam rumah.


Apa yang saya dan suami selalu lakukan ketika ini ialah tidak melepaskan peluang untuk pergi ke tempat-tempat yang ada menjalankan exhibition tentang rumah. Yang akan datang ialah HomeDec 2011 yang akan diadakan di KLCC pada 20-23 oktober ini.Pada waktu inilah,kita boleh membandingkan harga dari satu booth ke satu booth.InsyaAllah,harga sewaktu expo begini lebih murah.Harap-harap ada yang berkenan kelak.
Bertemakan moden open concept, semoga impian menjadi kenyataan.

- Posted using BlogPress from my iPad

No comments:

Post a Comment