Monday, July 18, 2011

Melapor Diri...


Assalamualaikum buat pembaca yang sudi singgah di sini.Semoga semuanya berada di bawah rahmat Allah SWT.

Pagi ini seawal jam 5 pagi, saya dan anak- anak keluar dari rumah menuju ke airport untuk penerbangan jam 6.20 pagi. Tiada rungutan dari anak-anak...malah mereka tetap ceria untuk menaiki kapal terbang...
Hari ini saya akan melapor diri di Jabatan Kesihatan Negeri WP Kuala Lumpur...di sana , baru saya akan tahu tempat sebenar saya bakal bertugas. Sometimes saya hairan mengapa mesti melalui dua proses begini...alangkah bagusnya jika surat perpindahan menyatakan terus di mana saya bertugas dan saya boleh melapor diri terus kepada ketua jabatan yang baru...emm..agak menyusahkan terutama bagi orang yang datang dari jauh seperti saya hari ini.
Akmal sempat menyusu sebelum menaiki kapal terbang tadi...Kasihan mereka, hari ini terpaksa dipontengkan dari sekolah untuk bersama saya ke KL. Sejak ketiadaan pembantu rumah, inilah perkara yang saya harus lalui bersama mereka.
Semoga semua urusan kami hari ini dimudahkan olehNya...kami sekeluarga ada perancangan kami sendiri tapi perancangan dari Allah itu pasti lebih baik untuk kami.
perjalanan hampir sampai ke destinasinya..izinkan saya mengundur diri...jumpa lagi di lain masa. InsyaAllah.Posted using BlogPress from my iPad

No comments:

Post a Comment