Thursday, June 30, 2011

Assalamualaikum,

Hujan dari semalam, hingga ke tengahari ini belum berhenti...walaupun tidak lebat tapi sudah cukup untuk saya memandu dengan lebih berhati- hati kerana jalanraya yang licin. Sekarang saya berada di dalam kereta di perkarangan sekolah menunggu Alya dan Asma keluar...sementara menunggu waktu persekolahan tamat , saya mengambil kesempatan ini bercerita lagi dalam blog kesayangan ini.Rasanya sudah hampir dua minggu blog ini terbiar sepi...Seperti biasa bila suami tiada di rumah, saya mengambil alih tugas ayah dan ibu sekaligus..tanpa pembantu rumah juga,kesibukan dengan urusan harian semakin meningkat.Namun saya redha..ini tanggungjawab saya pada keluarga teutama pada anak-anak.Suami yang berada jauh di rantau orang sedang mencari rezeki untuk kami sekeluarga...Dan saya di sini menjaga rumah dan keluarga.

Keputusan Exam semester 1 sudah pun keluar...Alhamdulillah,Alya sekali lagi mengekalkan kedudukan pertamanya dalam kelas dan Asma juga mendapat tempat kedua.Itu janji Allah pada orang yang berusaha...saya percaya. Semoga kejayaan ini akan berterusan untuk mereka berdua.
Semalam Akmal membuat ulangkaji menyambung abc dan 123...kerana Hari ini giliran Akmal menghadapi exam di Tadikanya...semoga semuanya berjalan dengan lancar.
- Posted using BlogPress from my iPad


2 comments:

  1. tahniah untuk adik n kakak..hahaha lamak juak ktk x ngabas blog ktk owh..keja okey kah kak?? so mcm ni preparation k raya??? hehehehe bulan ramadhan lom sampe raya lok d tanyak owh!..hahaha so raya cni tahun tok kak?? bang lan dapat balit raya ka??

    ReplyDelete
  2. kamek gago gilak ya lah selalu lambat update...kadang idea abis..kakak adik ya benar study sebulan sblm exam...ni nak molah sekolah ya kuat psaingan..mujur juak nyaduak blh..raya blm prepare pa pa gik...setakat baju jak...thn tuk semua warna kuning...tema BERSIH hahaha..
    Kitak tek cam ni...dah prepare semua...thn tuk maybe balit oya ..hrp abg lan dpt samalah...

    ReplyDelete